Je bekijkt nu Vidago 1-8 April 2014

Vidago 1-8 April 2014

Een luxe golfreis met Rita naar Noord Portugal. Nog nooit eerder zoiets gedaan,dus best spannend.

Op 1 April vertrekken we heel vroeg van Schiphol naar Porto. De luxe begint al op onze heenreis. Vliegtuig is nauwelijks halfvol en we hebben ieder drie stoelen en kunnen heerlijk even bijkomen van het vroege opstaan. In Porto worden we opgewacht door Peter en het busje staat klaar. In de stromende regen gaat de bagage erin. We waren gewaarschuwd dat noord Portugal op dat moment het slechtste weer van heel Europa had, maar dat mocht de pret niet drukken.

Aangekomen bij Vidago palace worden we onder aan de trap opgewacht en begint het vertroetelen. Het hotel doet zijn naam eer aan: we worden behandeld als royalty. Prachtige kamers, een hotel dat echt de indruk geeft van een paleis en super food.

Het duurt niet lang of het wordt mij duidelijk dat deze reis serious golf business is. ‘S middags al maken we kennis met de driving range and begint het programma. Een uiterst strak programma. Twee uur les in de ochtend, dan koffie en daarna een rondje op de golf course. Het is heel rustig zowel in het hotel als op de golfbaan. In het hotel zien we nauwelijks meer gasten dan onze groep en op de golfbaan is het niet veel anders.

Over luxe en pamperen gesproken: Als we ’s ochtends bij het golfclubhuis arriveren (3 minuten lopen van het hotel) staan onze golftassen al op de electrische trolleys. We leveren het lijstje in met onze wensen voor de broodjes voor de lunch en na onze les liggen de broodjes keurig klaar om mee te nemen op de baan. En dan verschijnt op de baan halverwege een buggie met bananen! ” Heeft U het naar Uw zin? Kunnen we U een banaan aanbieden of iets anders?

foto-vidagoVidago palace lijkt wel onze private mansion. Bij het ontbijt zijn wij de enige in de ontbijtzaal.We eten een paar avonden in de wine cellar van het hotel.Private dining op zijn best. Ook mogen we twee keer in de ballroom dineren. Wat een ervaring,wat een luxe. Op onze laatste avond komt de pianist speciaal voor ons optreden. Een volle zaal ? Nee jammergenoeg maar 6 andere gasten.

Of we ook nog iets anders hebben gedaan dan heerlijk eten? Heeel veel golf, heeel veel fantastische instructie van Rita en niet te vergeten heeel veel regen!!

Dat brengt mij tot onze zeer bijzondere trip naar de links course “Estella”

Vroeg vertrekken we met de bus,in de regen, naar de kust. Zo ’n anderhalf uur rijden. Aangekomen vinden we een verlaten golfcourse. Geen andere golfenthousiasten te bekennen. Het stormt en de regen komt met bakken uit de hemel. Maar…we zijn er en gaan golven. eerst ijsmutsen truien en extra handschoenen gekocht. Ja, het is April en het is Portugal en het weer is niet best. Eerst naar de driving range voor onze ” warming up” Echt nodig ,want het is gewoon koud. Even opwarmen met een broodje en drankje en vol goede moed de baan op.

Paraplu’s? Die kunnen thuis blijven want met deze storm geen schijn van kans. Was het nat? Bij de tweede hole sopt het water in mijn schoenen. Ja zeker prachtig zo vlak langs de duinen en het strand! Het regent en regent en blijft regenen. Af en toe glipt de club uit je handen.

Ja waarom heb je nog handschoenen aan die echt kletsnat zijn. Voor een betere grip zeggen ze. Nou mooi niet dus. We houden vol . Over de scores zullen we het niet hebben. Na 9 holes besluiten we dat het echt genoeg is. Gelukkig is er niemand die nog verder wil. Druipend gaan we de kleedkamer in. We zijn nat tot op ons ondergoed,je kunt het uitwringen.

Degene die een “waterdicht” regenpak heeft mag zich melden. Wij hebben zo’n negen verschillende merken getest en helaas waren ze allemaal even waterdoorlatend. Regenpakken werken dus echt niet. Hadden we het willen missen? Nee,voor geen goud. Hebben we er van genoten? Het was een top ervaring die deze luxe golfreis een heel speciaal karakter gaf. Mijn wens is om nog eens terug te gaan in echt mooi zonnig weer!

CIMG7663-vidagoOp de terugweg vanaf de links course stoppen we in Guimaraes, de eerste hoofdstad van Portugal. We moeten toch echt nog ergens een glaasje locale port proeven. Het regent,dus we duiken in een kroegje en vragen om een glaasje port. De fles port wordt even bij de buurman gehaald. Er zijn twee echte portglazen en de rest krijgt het in alle mogelijke andere glazen.Het smaakt er niet minder om. We krijgen er heerlijke Portugese ham bij en rekenen af voor 9 personen:€21.00.
Dat kan toch niet waar zijn! Wel dus en de eigenaar van de bar had blijkbaar nu een goede dag gehad. Je schaamt je haast om zo weinig te betalen voor zoveel. Het geeft wel aan dat de Portugezen het echt niet breed hebben en zeker niet in noord Portugal.

En dan is het al weer tijd om terug te gaan naar Nederland. Het was een fantastische week, allereerst door de geweldige organisatie van Rita, haar gave om haar golf skills aan ons over te dragen, haar koffer vol met heeel veel prijzen en last but not least onze super gave groep. Acht dames die elkaar nauwelijks of helemaal niet kenden vormden in een week een hele hechte,gezellige groep. Wat hebben we een plezier gehad!

We hadden het zo gezellig met elkaar dat we nu besloten hebben om als groep door te gaan met lessen bij Rita en wie weet misschien nog wel eens zo’n reisje.

Rita wat kan ik zeggen? Super reis, hardstikke bedankt.

Liesbeth
(namens de Vidago dames)