Iron Shirt of Golf

Sinds 2012 behoor ik tot het selecte gezelschap van PGA professionals dat les geeft in de fundamentals van Iron Shirt of Golf.

Iron Shirt of Golf is de eerste en enige golfschool die breekt met de traditie dat golfers vroeg of laat vastlopen en daarna zelfs achteruitgaan.

Onze overtuiging: dat je, dankzij een innovatieve mix van fundamentals – technisch én mentaal, bewezen in de martial arts – de rest van je leven kunt groeien als golfer.

Onze innige wens: jou dat te laten ervaren, want we gunnen iedereen de opwinding en de voldoening die horen bij elk stapje voorwaarts.

De kern van onze aanpak: we leren je bewegen vanuit maximale (skelet)structuur – ‘iron’ – en minimale (spier)spanning – ’shirt’.

Speciaal voor alle golfliefhebbers die verlangen naar méér en die bereid zijn om daarvoor te werken.

Iron Shirt, de ‘missing link’ in golf – introductie 23 april

Waarom stagneren alle golfers vroeg of laat in hun ontwikkeling en gaan ze, naarmate ze ouder worden, zelfs achteruit?

Hoe kan het dat zo veel golfers, ook als ze nog wél progressie boeken, maar zo langzaam beter worden?

En waarom worstelt bijna iedereen met inconsistentie en blijven we telkens weer terugvallen in onze oude beweging, ongeacht hoe veel we trainen?

Het antwoord van Iron Shirt: omdat er in de manier waarop golfles wordt gegeven een paar cruciale puzzelstukjes ontbreken. Iron Shirt vult deze gaten op en leert je hoe het héél anders kan.

Nieuwsgierig? Zorg dan dat je erbij bent, op dinsdagavond 23 april in het clubhuis van de Hooge Graven, en ontdek:

  • hoe je voorkomt dat je vroeg of laat blijft hangen op een bepaald niveau (of als je al bent vastgelopen, hoe je weer verder komt, eindelijk!)
  • hoe je de swing die je al hebt kunt meenemen naar de baan, zodat je niet alleen op de range, maar onder alle omstandigheden je niveau kunt halen en ontspannen kunt genieten van je rondje golf (deze mentale basisvaardigheden zijn nét zo belangrijk als een goede grip!)
  • wat de échte sleutel is tot een herhaalbare swing met véél afstand (dit leer je nergens anders)
  • hoe je je swing change simpeler maakt en je nieuwe swing sneller herhaalbaar (met deze tijdloze trainingsprincipes weet je zeker dat je je tijd op de driving range effectief benut in plaats van ‘maar wat te doen’)
  • de enige twee dingen die je dient te trainen om op de green geen punten meer te laten liggen, maar juist slagen te winnen (tipje van de sluier: beide hebben helemaal niéts met techniek te maken!)

De introductie wordt verzorgd door ‘Iron Shirt’-grondlegger Reinoud Eleveld, op uitnodiging van Iron Shirt PGA professional Rita van Campen.

  • Datum: dinsdag 23 april
  • Aanvang: 19.00 uur
  • Einde: 21.00 uur
  • Kosten: 10 euro, inclusief kopje thee/koffie, ter plekke cash te voldoen
  • Aanmelden: via een mailtje aan Rita / rita@ritavancampen.nl

NB: de introductie is een lezing met een actief en een interactief karakter. ‘Lezing’ wil zeggen dat we geen gebruik maken van de oefengreen, de driving range etc. en dat je dus geen golfspullen hoeft mee te nemen. ‘Actief’ wil zeggen dat we tijdens de lezing wel een aantal oefeningen gaan doen met elkaar die je vervolgens kunt gaan toepassen in je eigen golfspel. ‘Interactief’ wil zeggen dat er gelegenheid is tot het stellen van vragen etc.

Save the date: 30 mei (Masterclass)

Op Hemelvaartsdag = donderdag 30 mei verzorgen Rita & Reinoud een vervolg op de introductielezing. Tijdens deze Masterclass ga je een hele dag in de praktijk aan de slag met de grensverleggende fundamentals van Iron Shirt of Golf, daarbij intensief persoonlijk begeleid. In de volgende nieuwsbrief daarover méér informatie, maar heb je interesse, noteer de datum dan vast met potlood in je agenda.