Je bekijkt nu Spanje 1 t/m 8 februari 2019

Spanje 1 t/m 8 februari 2019

Georganiseerd door Iron Shirt of Golf (ISoG), vertrokken we op 1 februari met 23 golfenthousiasten en 4 golfpro’s van een winters Schiphol naar Sevilla om op Costa Ballena Golf de Level 1 Advanced training te volgen. Diverse mensen kenden elkaar al van eerdere ISoG-trainingen wat bijdroeg aan het groepsgevoel, een voorwaarde voor prettige trainingsomstandigheden. De locatie Costa Ballena met een 4-sterrenhotel en een 27 holes golfbaan met uitstekende trainingsfaciliteiten, stond en staat garant voor een ideale “werkomgeving”.

En dat was ook wel nodig! Er werden 5 dagen intensief getraind, van ’s morgens vroeg 7:30 uur met een warming up tot ’s avonds laat 22:00 uur met analyses en theorielessen. Op de 6e dag vond de wedstrijd plaats op Sherry Golf in Jerez, een sjieke golfclub met uitstekende voorzieningen.

Ons groepje van 5 golfers stond onder de deskundige leiding van Rita van Campen. Rita is al vele jaren vertrouwd met de principes van ISoG, zoals de juiste verhouding tussen trainen en spelen, de goede balans tussen technische en mentale training, alsmede het gebruiken van je skeletstructuren om stabieler en blessurevrij tot op hoge leeftijd te kunnen golfen. Zij wist dit aan ons op zeer deskundige wijze, met geduld, aandacht en voorkomendheid duidelijk te maken. Aan eenieder van ons werd evenveel aandacht besteed en werden specifieke aanwijzingen gegeven om onze swing te verbeteren.

’s Avonds bij de swinganalyse werd de hele groep betrokken bij het kritisch beoordelen van elk van ons van alle 12 bewegingen van de swing. Dat was enerzijds confronterend maar anderzijds zeer verhelderend en een nuttige geheugensteun om de volgende dag aan de minder goed uitgevoerde bewegingen aandacht te besteden en mogelijk te verbeteren.

Vermeldenswaard is het opheffen van onbewuste spanningen, de 3 obstakels en de technieken om uit de emotionele valkuilen zoals angst, irritatie, wanhoop, frustratie en bezorgdheid te komen. Maar nog belangrijker is om te proberen de innerlijke kracht, de rust, de kalmte, de zogenaamde I-kracht te activeren zodat je “vrijuit je slag kan slaan”.

De laatste avond was er tijd voor “gezelligheid” en ook daar zorgde Rita voor verbinding en een prettig groepsgevoel. Al met al een trainingsweek waar ik met veel plezier en voldoening op terugkijk.

Michael Schreuder