Je bekijkt nu Reisverslag Cascais

Reisverslag Cascais

Het is inmiddels de achtste keer dat ik met Rita op reis ben gegaan. Dat wil wat zeggen. Dit keer, aan de westkust van Portugal ter hoogte van Lissabon, viel er regelmatig regen maar dat mocht de pret niet (altijd) drukken. Het goede weer overheerste en liet ons van de omgeving van de vaak prachtige golfbanen extra genieten. Van de vier golfbanen was Penha Longa het hoogtepunt waar we twee keer konden spelen. De tweede keer helaas met een flinke regenbui gedurende een hole of 5 wat het spel natuurlijk negatief beïnvloedde. 

De golfbaan Quinta da Marinha was moeilijk te vinden maar een genoegen om op te golfen. Estoril was bezig met groot onderhoud vanwege een seniorentournooi eind oktober en daarom wat rommelig en verwarrend. Niettemin een schilderachtige baan en leuk om te bespelen.

De Lisbon Sports Club baan was echt oud en versleten en door de hevige regen hachelijk om te berijden met de buggy. Mijn flight brak de ronde na 9 holes af.

Onze golfpro Rita was opnieuw in haar element met nuttige lessen ‘s morgens en leuke spelvormen in de baan ‘s middags. Elke avond tijdens het diner in het overigens comfortabele hotel met een alleszins acceptabel ontbijt en buffet, werden de dagwinnaars bekend gemaakt en leuke prijsjes uitgereikt. Door de verschillende spelvormen kreeg iedereen een goede kans om wat te winnen.

Wederom een leuke reis met een aangenaam gezelschap en een perfecte begeleiding. Het is zeer prettig als alles goed georganiseerd is en ook tijdens de reis nog wordt.

Met een hartelijke groet,

Michael Schreuder