Je bekijkt nu Reis La Cala

Reis La Cala

Met een groep van 8 personen met Rita van Campen vanaf Schiphol naar het La Cala golfresort in de buurt van Malaga, Andalusië, zuid Spanje gereisd. Verblijf in het sfeervolle hotel van het resort en gespeeld op de drie golfbanen Asia, America en Europa. Tevens getraind op de driving range en de chipping en putting greens.

Het hotel beschikte over een uitgebreide Spa met stoomcabines, een sauna, een zwembad en een uitgebreide spa met diverse soorten massagestralen. Er waren 2 restaurants waar heerlijke maaltijden geserveerd werden. In een restaurant was er ‘s morgens een uitgebreid buffet in het andere, de Bodega was er op een avond een flamenco dansvoorstelling. De aanwezigen werden uitgenodigd om mee te doen en een jonge vrouw uit ons gezelschap was “de klos”.

‘s Morgens werd er onder de deskundige leiding van Rita getraind, waarbij diverse aspecten van het golfspel aan bod kwamen. Ikzelf had veel baat bij het corrigeren van mijn backswing.

Rita maakte elke dag een flightindeling en verzon een spelsoort, zoals best ball, teamscore, stableford individueel en touwtjeswedstrijd. Het laatste was wel grappig en vereiste enige strategie om de beschikbare lengte touw optimaal in te zetten. Ik slaagde erin om de complete lengte te gebruiken. Echter, er waren ook “hidden holes”, holes die zouden vervallen en door het trekken van een papiertje bepaald werden. Het lot zou beslissen ….?

Tijdens het diner werden na elke golfronde kleine, originele cadeautjes door Rita aan de dagwinnaars uitgedeeld.

Behalve de tweede dag, regenachtig en koud, was het weer weliswaar fris in het begin maar later mooi zonnig en warm. Ideaal om te golfen. Buggy’s waren echt nodig op de heuvelachtige banen met prachtige uitzichten.

We hebben allemaal genoten van deze golfweek in het La Cala resort onder de prettige en deskundige leiding van Rita.

Michael Schreuder