Je bekijkt nu Golfreis naar Druids Glen (Wicklow, Ierland), juli 2013

Golfreis naar Druids Glen (Wicklow, Ierland), juli 2013

Tja, onze eerste golf reis na 3 jaar bedrijven van dit heerlijke spelletje. Door vrienden gevraagd mee te gaan. Dat was al makkelijker dan zelf op zoek gaan naar een reis. Helaas vielen de vrienden zelf af maar wij hebben doorgezet en wat een goed besluit !

De organisatie en begeleiding lag bij Rita van Campen, een ervaren golf pro die les geeft bij Amstelborgh in Amsterdam. Rita zorgde van af de eerste contacten dat wij alle benodigde informatie kregen en meer. Zij organiseerde op 8 juni een kennismakingsmiddag met een rondje wat golf op Amstelborgh (een preünie). Tussen al het koude en natte voorjaarsweer was dit een erg mooie dag !

Enthousiast geworden hebben wij ons zeer goed voorbereid op de reis. Gezien de vele regen in Nederland en de reputatie van Ierland (ook in juli !) hebben wij een set erg goede golf regenkleding gekocht. Op advies van Rita hebben wij die gebruikt om de lange stokken in de golftas mee te omwikkelen in de travelbag. Geeft extra bescherming. Dat was het enige wat de kleding heeft beschermd die week want wat was het fantastisch mooi weer !

Alles liep al een klok ! Verzamelen op Schiphol, iedereen op tijd, koffers inchecken, vlucht en het busje dat ons kwam ophalen op de luchthaven van Dublin. Drie kwartier later stopten wij bij het hotel. Eerste aanblik maakte ons al blij. Alles ademde golf uit !

Bij het Diner kwam Rita met het week Programma. Iedere dag, behalve donderdag na een lange woensdag avond uit, twee uur warming-up en les waarbij alle aspecten van het golf aan bod kwamen.

De (oefen)faciliteiten zijn erg goed, uitgebreid en vlak bij het hotel. Je merkt dat Rita een didactische achtergrond heeft en een mensen mens is. Veel interesse, goed luisteren, aandacht voor kleine dingen en voor ieder een advies op maat. Daarnaast was de groep snel goed bekend met elkaar waardoor er een erg leuke open sfeer ontstond met veel lachen en dus ontspannenheid. Laat golf daar nu erg bij gebaat zijn !

De middagen waren voor het lopen van 18 holes. Vier verschillende banen (Druids Glen, Druids Heath, Arklow en Wicklow) die alle vier verschillend en fantastisch waren.

golfreis ierland

Variërend van een heuvelachtige park baan, tot een soort heide baan, een echte links course (die de zee verbind (linked) met het achterland en dus in de duinen ligt (en hier ook langs de rotsen !) en een schots en scheef rots/heuvel/zee/ heide/duin baan. Dan leer je wel golfen ! Rita speelde iedere dag 6 holes mee met ieder der deelnemers, waarbij er erg nuttige tips op maat waren en soms de volgende dag wat gezamenlijke punten in de les om aan te werken.

Met dagelijks andere“competitietjes“ (best ball, vossenjacht, team stableford, individueel stableford) waren de diners altijd vrolijk met toespraakjes en prijsjes van Rita, met als sluitstuk de einde van de week overall prijs. Ook de deelnemers hadden een woordje, bedankje en cadeau voor Rita, die op haar beurt voor iedereen een persoonlijk woordje en een aardige prijs voor mee naar huis had.

golfreis ierlandDe diners waren allemaal goed en gevarieerd qua locatie en keus. Van een dorps restuarant, tot Johnnie Fox’s Pub (met zang, viool, fluit en dans !), tot vis restaurant aan zee en in het klassieke oude clubhuis van Druids Glen.

Het hotel was, net als de Ieren trouwens, erg vriendelijk en gast gericht met prima faciliteiten.

Was het leuk ? Het was TOP ! Wij gaan zo weer en zeker volgend jaar met Rita naar een leuke (andere ?) bestemming.
Rita, bedankt voor onze eerste en zeker niet laatste golf reis. Wij hebben genoten !

Ernst Hoogenes en Jolanda Mooijekind