Je bekijkt nu Golfreis Morgado 9 – 16 november 2014

Golfreis Morgado 9 – 16 november 2014

Wij hebben van een perfect georganiseerde, zorgeloze, leerzame en heel gezellige golfreis naar de Algarve genoten. Wij speelden op drie verschillende banen, Morgado, Allamos en Salgados, heel verschillend maar steeds afwisselend en uitdagend.

Hoewel we geen zonnebrand nodig hadden en het zwembad ook niet echt lokte, was het weer prima, maar paraplu en regenkleding kwamen ook van pas. De temperatuur bleef zo rond de 20 graden.

De dagen begonnen met een warming-up (waarom nemen we daar niet vaker de tijd voor, vóór een rondje golf?), daarna twee uur les, als groep en individueel, waarbij alle basisbegrippen weer eens aan de beurt kwamen. Stand (door de hoeven zakken, voel die grassprieten!), grip (laat los, niet knijpen!). De swing werd bij iedereen serieus onderhanden genomen maar chip, pitch en putt kwamen ook aan de beurt. Leuk was het om onze houding op de video van de eerste dag te vergelijken met die van de laatste dag: een wereld van verschil!

Rita deed het voortreffelijk, je kan merken dat zij een langdurige onderwijservaring heeft en dat zij, zoals de slogan op haar website aangeeft, passie heeft voor golf, lesgeven en lesgeven in golf.

recensie-Golfreis-Morgado-zangNa de les, in de middag een rondje golf, met wisselende spelvormen, waarbij Rita met iedere groep een aantal holes meespeelde. En dan jaloersmakende slagen liet zien!

En dan ‘s-avonds, na de douche, bij het diner de prijsuitreiking. Het bleek dat Rita bij eenieder wel zoveel positiefs had gezien dat er een beloning kon volgen. Wee degeen echter die als de beste uit de bus kwam; hij of zij werd bestraft met het verplicht dragen van een tokkie-achtig hoofddeksel! We hebben erg veel plezier gehad en veel gelachen, het was goed om te zien dat een groep “vreemden” met een kern van enkele kennissen zo goed met elkaar overweg kon.

En dan was er nog die avond waarop we een restaurant bezochten met fado-zang. Zelfs degenen die een voortijdige vluchtroute hadden georganiseerd bleven tot het eind naar Rita’s andere passie luisteren!

Rita, voor alles, de organisatie van de reis, de lessen en de gezelligheid, zeer bedankt en we komen vast nog wel eens voor een lesje of een reisje bij je terug!

Marcella, Milja, Sytske, Wil, Gillis, Han, Jan, Paul en Wim.