Je bekijkt nu Golfreis Ierland juli 2018

Golfreis Ierland juli 2018

Onder de bezielende leiding van onze golfpro Rita van Campen is een groep van negen enthousiaste golfers van 23 t/m 29 juli 2018 naar Ierland gereisd om te genieten van enkele van de mooiste golfbanen van het land in het heuvelachtige gebied Wicklow ten zuid-westen van Dublin.

Voor vier van de negen deelnemers was het de tweede keer dat van de fenomenale luxe van Druids Glen Hotel & Golfresort kon worden genoten. Dit prachtige hotel en de talrijke schitterende golfbanen waar werd gespeeld, waarvan er twee direct bij het hotel zijn gelegen, zorgde voor een perfecte beleving van onze favoriete sport.

Alles was tot in de puntjes verzorgd en zelfs voor het vervoer van de golftas van het hotel naar de driving range kon van het vervoer van het hotel gebruik worden gemaakt.

De ochtenduren werden door Rita benut om spieren los te maken en om de onderdelen van het spel: swing, pitch, chip en put grondig te oefenen, hetgeen door Rita met engelengeduld aan iedereen werd uitgelegd. Het heeft op de vier moeilijke golfbanen waar werd gespeeld zeker geholpen om met een goed resultaat de 18 holes te lopen. Maar intensief en vermoeiend was het wel. Op Druids Glen Golfcourse werd de eerste en laatste dag gespeeld en op de andere baan bij het hotel, Druids Heath, de derde dag. De vierde dag was een rustdag die door de meesten voor sightseeing in Dublin werden benut. Daarnaast werd gespeeld op Woodenbridge (2e dag) en op Macreddin (5e dag), beiden op 40 tot 50 km van het hotel gelegen. Macreddin was een prachtig ontworpen baan door Paul McGinley, gelegen in de bergen de Wicklow Mountains. Geen clubhuis op deze baan! Maar….geen paniek, wel een luxe hotel vlak naast de golfbaan, waar iedereen van een heerlijke lunch kon genieten voorafgaand aan de 18 holes.

18e hole Druids Glenn

Voor de terugreis op zondag de 29e juli was gelukkig een hele dag uitgetrokken, zodat iedereen vanaf Schiphol op een redelijk ontspannen manier en niet te laat thuis kon komen.

Ik denk dat ik namens alle deelnemers kan bevestigen dat deze reis bijzonder goed is bevallen en iets is om met plezier aan terug te denken.

Ed Lensvelt

Ierse pub

  

  

  

En natuurlijk ook een Guiness!