Je bekijkt nu Golfreis Golfresort Morgado, Algarve-Portugal, 6 – 13 november 2011

Golfreis Golfresort Morgado, Algarve-Portugal, 6 – 13 november 2011

Recensie van een deelnemer

U kunt ze uittekenen, die mensen die veel te laat met golf zijn begonnen, nu 64 jaar zijn en eigenlijk best tevreden zijn met wat ze nog hebben bereikt. Die nooit les hebben gehad, maar met plezier hockeyen op de baan. Die slagen maken, die in geen enkel trainingsprogramma zijn opgenomen, maar die voor henzelf op de een of andere manier werken. Drives, die 200 meter en recht gaan.

Enkele jaren geleden ben ik tot de slotsom gekomen, dat ik het spelletje nóóit zal leren en dat geeft een geruststellend gevoel. Mede daardoor is er waarschijnlijk niemand met zoveel scepsis ingegaan op een uitnodiging om zich aan te sluiten bij een groepje, dat een golfreis onder leiding van een pro zou gaan maken. Niet omdat ik zo arrogant was, dat iemand mij iets zou kunnen bijbrengen, maar omdat ik doodsbang was dat ze me golfen zou proberen te leren. Per slot van rekening had een collega-pro ooit tegen me gezegd: “Blijf jij maar lekker hockeyen op een golfbaan. Als ik met jou aan de gang zou gaan, heb je drie jaar ellende en ik weet niet of je daarna betere resultaten zult boeken.”

Aan het eind van een week Portugal had ik een verrassende ervaring. Deze pro, Rita van Campen, luistert en gaat aan de gang met een groot empathisch gevoel! Ze is enorm toegewijd, laat je in je waarde, geeft nuttige aanwijzingen en verwacht niet dat je onmiddellijk alles doet zoals zij heeft aangegeven. Laat je zelf zoeken naar wegen om haar technische aanwijzingen te implementeren in wat je jezelf hebt aangeleerd. Zegt niet dat ik met de verkeerde clubs speel, maar geeft aan dat het aanmeten van nieuwe stokken mijn spelletje zeer ten goede zal komen.

Acht dagen in een schitterend resort – uitstekend georganiseerd en ik kan daarover oordelen — heeft me een heerlijk gevoel gegeven en mijn plezier in golfen sterk vergroot. Ik zal zeker nog eens gaan, al is het alleen maar om haar te laten zien wat ik heb toegepast.