Je bekijkt nu Golfreis 13 t/m 20 maart 2019 Sesimbra

Golfreis 13 t/m 20 maart 2019 Sesimbra

Jan Rooijakkers

Ik had er al een hele tijd behoefte aan om een flinke tijd intensief met golf bezig te zijn, te leren om een volgende stap te maken. Mijn ambitie was om minder wisselvallig te spelen en daardoor meer te genieten. Uitgedrukt in handicap: van 26 naar 18 als doelstelling. Gecombineerd met zin in een heerlijke week, goed klimaat in maart en gezelligheid.

Gelukkig heb ik met de reis naar Sesimbra onder leiding van Rita de meeste van deze zaken kunnen realiseren. Een professionele degelijke opzet en goed aanvoelen van de groep, mooie golfbanen, prachtig weer en lekker eten. Het was een groep van 8 en ik kende er echt niemand van, ook Rita niet, maar na een week was er vriendschap en respect. Ik kijk uit naar de reünie binnenkort op Mijn thuisbaan Hooge Graven in Ommen, waar Rita sinds kort ook een van de Pro’s is.

Michael Schreuder

Na enkele golftrainingsreizen had ik wel zin in een recreatieve, gezellige golfreis. Maar wat kies je als je alleen gaat? Een week lang met onbekenden kan ook ongemakkelijk zijn en dat wil je natuurlijk niet. Wat hielp is dat ik Rita vanuit een lessituatie kende en mij daarbij prettig voelde. Ik hoefde me dus niet alleen te voelen staan. De keuze om met haar op een golfreis te gaan was dan ook snel gemaakt.

De reis naar Sesimbra en omgeving was in samenwerking met West Algarve Golf georganiseerd. Vanuit het comfortabele hotel in het alleraardigste vissersdorp Sesimbra, reden we elke morgen naar een golfbaan in de omgeving. Vóór de middag deden we eerst een warming up, ontspanningsoefeningen en vervolgens een les. De ene keer chippen, een andere keer uit de bunker slaan of basisroutines zoals een stabiele stand innemen en een preshot routine. We werden zelfs eens door Rita aangemoedigd om de bal met ogen dicht te slaan! Zo leer je steeds weer bij zonder dat het vervelend of saai wordt.

’s Middags steeds een ronde van 18 holes met de bedoeling om lekker vrijuit te spelen. We hadden steeds prachtig weer en de sfeer in de flights was ook lekker ontspannen, ook al ging er wel eens een bal helemaal verkeerd.

De meeste golfbanen, o.a. Aoeira en Quita do Peru, waren in goede conditie met snelle greens. Ronduit een unieke belevenis was onze ronde op het schiereiland Troia, een heuse linksbaan met lastige par 3 holes.

Na de ronde even afkoelen en terug naar het hotel waar we ons op het diner in een van de vele restaurantjes in Sesimbra konden voorbereiden. Als je van vis houdt, dan moet je in Sesimbra zijn. Het was “finger licking” goed. Tijdens het diner gaf Rita de uitslag van de speelronde die dag en verraste ons met kleine attenties, soms tot grote hilariteit van de groep.

Ik kijk met veel voldoening terug op deze reis, waarbij ik de groepsleden aardig heb leren kennen en veel plezier mee heb beleefd. Niet in de laatste plaats mijn grote waardering voor Rita, die elke dag weer interessant en gezellig wist te maken.