Je bekijkt nu Golf-Fit Basis Plus cursus / 5 april-14 juni 2016

Golf-Fit Basis Plus cursus / 5 april-14 juni 2016

Voor mij een eerste deelname aan een Golf-Fit cursus. Wat verwacht je daarvan? Bij de eerste sessie was het al meteen overduidelijk: hard werken. Het merendeel van de deelnemers heeft al eerder een keer mee gedaan aan deze cursus. De beginnelingen worden daarom gelijk meegenomen in de basis plus cursus.

Fysiotherapeut Rob doet het golf-fit gedeelte en Rita neemt het golf-techniek gedeelte voor haar rekening. Een groot aantal spiergroepen komen aan de beurt. zoals de spieren aan de voorkant van je borst. Hoe train je die? Rob weet je dat precies te vertellen. Na de eerste les ga ik naar huis met de gedachte: Hoe kom ik morgen mijn bed uit na deze spieroefeningen? Surprise, surprise, fit en zonder een enkel pijntje.

Dat kan dus: heel intensief oefenen zonder daar spierpijn van te krijgen. Dat kan alleen als je de juiste oefeningen op de juiste manier uitvoert. En dat….heeft Rob er uitstekend ingehamerd.

Na het golf-fit gedeelte is het aan Rita om ons de oefeningen in praktijk te laten brengen bij de verschillende golf technieken. Dan blijkt dat de golf-fit en golf techniek een prima combinatie zijn.

Na iedere les volgt er per email een evaluatie van Rita. Daar staat precies in waar we aan gewerkt hebben en wat de aandachtspunten zijn. Alle fysio oefeningen hebben we op papier zodat alles nog eens nagekeken kan worden en geoefend.

Aan het eind van de cursus is er een video analyse van ieders swing, opgenomen aan het begin en aan het eind van de cursus.Wat een verschil! En wat geweldig dat we zelf de verschillen heel duidelijk kunnen aangeven.

Mijn ervaring is dat je echt niet alles kunt onthouden maar een aantal aandachtspunten die voor jou van belang zijn, moet meenemen en daar aan werken.

Voor mij is dat: stabiliteit, houding, ontspanning en dat rechter bovenbeen stabiel en licht gebogen houden tijdens de backswing. Probeer die bal niet te slaan maar laat de club het werk doen.

Het werkt echt! Maar..je moet steeds jezelf weer aan deze aandachtspunten herinneren.

Alles bij elkaar een super nuttige. leerzame en gezellige cursus.

Rita en Rob, heel hartelijk dank voor deze golf-fit cursus die jullie samen met zoveel enthousiasme hebben gegeven.

Liesbeth

ook namens Han,Milja,Werner,Ed,Vivian en Angkie