Je bekijkt nu Cursus Golf-Fit Basis Plus ++ najaar 2015

Cursus Golf-Fit Basis Plus ++ najaar 2015

Vanaf eind september tot begin november hebben we met een achttal golfers deelgenomen aan de Basis-Fit cursus van Golfpro Rita van Campen en Golf-fysiotherapeut Rob Hogenkamp. Dit keer was het de Basis-Fit ++ cursus omdat we allemaal al een keer een of meerdere cursussen hadden gevolgd van deze twee gedreven personen.

De lessen beginnen met een opwarm ronde van ongeveer 15 minuten en daarna komen de sport/fit oefeningen met behulp van o.a. elastieken. Het lijken eenvoudige oefeningen omdat alle leeftijden er aan mee moeten kunnen doen. Maar geloof mij na genoeg herhalingen beginnen de spieren best te branden…..

Alle oefeningen van Rob zijn toegepast op de golfsport zodat het goed aansluit op de lessen die erop volgen. De cursus is verdeeld over zes ochtenden en als we goed opgewarmd zijn beginnen de golflessen van Rita. Er wordt veel aandacht besteed aan de fullswing maar ook het chippen, pitchen, putten wordt niet vergeten. oefening golffit basis plusOok de bunker komt aan de beurt natuurlijk want we willen allemaal dat ons balletje daaruit keurig naast de vlag belandt. Soms word je uit je comfortzone getrokken door les attributen zoals toursticks en balanskussens en we moeten ook alles een keer doen met onze ogen dicht. Dit alles om je techniek en later je golfronde beter te laten verlopen.

Na de laatste les wordt er d.m.v. aan het begin en aan het eind opgenomen filmpjes besproken wat er verbeterd is en het valt op dat bij alle deelnemers vooruitgang is te zien. Er werd daarna een leuke oorkonde uitgereikt als aandenken. 

Voor mij was het de derde keer dat ik mij had aangemeld omdat het ten eerste erg gezellig is en ten tweede ik serieus resultaat merk van de lessen en de opwarm- en sportoefeningen. Door wat gezondheidsproblemen heb ik last van mijn balans en moeite om de golfswing goed uit te voeren. 

oefening golffit basisHet beperkte aantal deelnemers zorgt ervoor dat Rob mij wat oefeningen kan meegeven die specifiek op mij zijn gericht. Ook Rita houdt rekening met de beperkingen die ik heb en door de juiste aanwijzingen gaat het golf steeds beter. En ze doen dit zo nodig bij elke deelnemer afzonderlijk en we zien daarbij zeker verbeteringen.

Het is bij mij gekomen van “toch nog een parretje” naar een betere ronde en af en toe zelfs een birdy….

Werner van Vliet