Je bekijkt nu Cursus Golf-Fit Basis Plus 2015

Cursus Golf-Fit Basis Plus 2015

Tussen 10 februari en 7 april 2015 hebben we met een groep van zes mannen en vrouwen een zestal ochtendtrainingen gehad op Amstelborgh onder de bezielende leiding van Rita van Campen (golfprofessional) en Rob Hogenkamp (golf fysiotherapeut).

Wat deze trainingssessies zo bijzonder maakte was de combinatie van twee gepassioneerde mensen die ieder op hun eigen vakgebied zichtbaar en voelbaar maakten dat het golfspel niet alleen een kwestie is van techniek, maar daarnaast van een goede fysieke conditie, ongeacht de leeftijd!

Dankzij (ogenschijnlijk) simpele oefeningen werden eerst de spieren losgemaakt en een beetje opgerekt, waarna met gerichte aanwijzingen het geleerde werd toegepast op (vooral) het verbeteren van de swing: de alles bepalende beweging om het balletje te laten doen wat jij wil.

Het beperkte aantal deelnemers zorgde ervoor dat iedereen de aandacht kreeg die nodig was om aan verbeterpunten te kunnen werken. Het blijft natuurlijk een struggle om je techniek wezenlijk en blijvend te verbeteren en het is wel duidelijk dat veel oefenen op de driving range en op de baan daarbij onmisbaar zijn, maar voor mij is wel duidelijk dat de aanpak van Rita en Rob daarbij in elk geval een wezenlijke bijdrage heeft geleverd.

Ed Lensvelt